Opinione

A bëhet truri “operacion”?

FadilLepajaa

Njeriu ka të drejtë me e transplantue veshkën, mëlqinë, zemrën, dhe të gjitha organet të cilat sot, mjekësia bashkëkohore mundet me i krye, dhe prap do të mbetet i njejti.
Por, nëse e transplanton trurin, a vazhdon të mbetet i njejti?
Në fakt, kur nxirret karta e identitetit, të marrin shenjat e gishtave, ngjyrën e syve, edhe disa karakteristika të tjera fizike. Për tru asgjë, mund të e ndërrosh e të mbetesh i njejti.
Nejse, kjo mund të tingëllojë paksa groteske, por e vërteta është se kur njeriu ndërron radikalisht pikpamjet e veta, dhe pozicionet e veta, ka shumë gjasa që të mos jetë më i njëjti.
Çka mund të jetë në pyetje, kur njeriu lëpinë atë që ka pështyrë dhe pështynë atë për çka është përpjekur të na bindë ne më parë? (Fadil Lepaja)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top