Rusia nuk kyçet në fushatën e referendumit më 30 shtator, as nuk ka mesazhet e veta si shumica e
diplomatëve dhe politikanëve perëndimorë, të cilët deri më tani kanë mbështetur marrëveshjen e
Prespës për zgjidhjen e kontestit për emrin, përcjell Telegrafi Maqedoni.
Këtë pozicion për televizionin “Telma” e konfirmoi Ambasada Ruse në Maqedoni, duke thënë se nuk
kanë ndërmend të ndërhyjnë në punët e brendshme të Maqedonisë gjatë fushatës së referendumit.
Mesazhi i vjetër i Rusisë që tërhoqi vëmendjen sot nuk është fare e lidhur me vizitat e fundit në
Stoltenberg, Kurz dhe Merkel. Ambasada reagoi ndaj lajmit dhe shpjegoi se cicërima (Twitter) i
referohet deklaratës së kryetarit të Republikës së Shqipërisë, Ilir Metës i cili u bëri thirrje shqiptarëve
në Maqedoni të votonin në referendumin më 30 shtator.
Më herët, forcat perëndimore paralajmëruan se Rusia, në përpjekje për të parandaluar zgjerimin e ri
të NATO-s, do të kishte një ndikim negativ për marrëveshjen e Prespës, por aktualisht nuk ka
aktivitete të tilla, thotë ish-korrespondenti nga Moska Adamçevskit.
“Këto ditë nuk është e rrallë që udhëheqësit e huaj u sugjerojnë qytetarëve të Maqedonisë se si të
votojnë në referendum. Interesante, çfarë do të ishin të tilla “këshilla” për t’i dhënë një zyrtarë i
Rusisë”.

Loading...