Kosovë-Shqipëri

Adem Jashari gjente forcë të jetonte i lirë në kohë të robërisë

Ahmet Jashari në kolumnën e tij të fundit shkruan për jetën dhe kontributin e Adem Jasharit, që ai ka dhënë për popullin shqiptar.
“Kur gjithçka në Kosovë frymonte në robëri, ai nuk i bindej robërisë. Ai lëvizte i lirë, pa ju nënshtruar regjimit që po nënshtronte jetën e këtij vendi. Nuk e duronte izolimin, prandaj e thyente atë. Ai e donte jetën dhe këtë vend aq shumë, saqë nuk e njihte robërinë. Qëndronte në kullën e tij, me babën Shaban, vëllain Hamzën, dajën Osë. Kishte krejt familjen që ishin mësuar të lëndoheshin, por jo të vajtonin. Të jetosh dhe të vdesësh i lirë? A ka mundësi të ndodh një gjë e tillë? Adem Jashari e bëri, prandaj u bë legjendë. Ai gjente forcë të jetonte i lirë në kohë të robërisë, meqë nuk e pranonte atë, e sfidonte me të gjitha mjetet”, shkruan Jashari.
Tani ka shumë mundësi që shumë prej nesh, veçon ai, përkundër faktit se jetojmë në liri, të jetojmë të robëruar.
“Jetojmë të robëruar prej injorancës që e ka përfshirë këtë vend. Ku e gjente forcën ai njeri të jetonte i lirë? Edhe vdekja duhet të ketë qenë e lehtë për të. Të gjallë nuk e robëruan dot, ndërsa i vdekuri ka lirinë e gjithë botës. Krejt çka patë ia fali Kosovës. Këtë kurrë nuk do ta kuptojnë ata që krejt çka ka provojnë me ia marrë Kosovës”, përfundon kolumnën e tij Jashari.

To Top