Përpjekjet për anëtarësim të Maqedonisë në NATO dhe BE nuk kanë përfunduar. Përkundrazi! Parlamenti duhet ti jap goditjen e fundit dhe ta mbyllë pozitivisht vullnetin e mbi 600 mijë votuesve që u shprehën për anëtarësim në këto dy institicione ndërkombëtare. Kështu në emisionin Rruga Drejt në Alsat-M ka thënë ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi, sipas të cilit, ka pasur parti politike shqiptare, duke aluduar tek Aleanca për Shqiptarët, që nuk janë angazhuar seriozisht për suksesin e referendumit të 30 shtatorit. “Jam kundër qëndrimeve që thonë se referendumi dështoi. Janë mbi 600 mijë vota për anëtarësim në NATO dhe fillim të bisedimeve me BE. Parlamenti duhet ti jap goditjen e fundit dhe ta mbyllë pozitivisht vullnetin e mbi 600 mijë votuesve që u shprehën për anëtarësim në këto dy institicione ndërkombëtare”, tha Ademi. Ai është shprehur se Qeveria ditën e hënën, kur e miratoi nevojën për ndryshime kushtetuese dhe të njëjtën e dorëzoi në Parlament, ka respektuar të gjitja procedurat dhe dispozitat ligjore në këtë drejtim. “Më lejoni të konstatoj se bëhet fjalë për vendim në pajtim me të gjitha dispozitat ligjore. Përpjekjet e zotit Ali Ahmeti dhe BDI janë që të kemi proces të mbyllur brenda Parlamentit. Është tejet inkurajues debati që po zhvillohet në Parlament. Unë gjykoj që çdo deputet duhet të vlerësojë sipas bindjes petsonale – nëse do të futemi dhe mbërthehemi nga pasiguria apo izolimi, apo hapja drejt të ardhmes eurointegruese”, ka thënë Ademi. Duke pasur edhe një element kushtetues, ka vijuar më tej Ademi, secili deputet ka mandat të lirë dhe atë mandat ia ka borxh vetëm elektoratit të tij dhe jo partisë. “Prandaj shpresoj se do ketë deputet që mendojnë për të ardhmen e ndritur të vendit”, tha ministri i Arsimit.

Loading...