NASA ka zbuluar një ajsberg të ri gjigant tre herë sa madhësia e Manhatanit në Antarktidë.
Operacioni i NASA-s “fluturimet mbi ajsberg” zbuloi ajsbergun gjigant, i cili u shkri nga Pine Island Glacier në fund të tetorit, transmeton lajmi.net.Plani i fluturimit të së mërkurës mori ekipin si pjesë e fushatës së gjatë për të mbledhur matjet vjetore mbi akullin e detit, akullnajat dhe rajonet kritike të akujve.

“Ndërsa DC-8 e NASA-s ndiqte modelin e fluturimit të saj të paracaktuar, u zbulua ajsbergu i ri që u gjet në fund të tetorit,” tha Agjencia Hapësinore.Zonat lundruese të akullnajave që rrethojnë pjesën më të madhe të Antarktidës, mbajnë ajsbergun si pjesë e procesit natyror të akullit që ndodh në det.Sidoqoftë, ajsberku gjiganti nuk mund të zgjasë shumë – NASA tha se “imazhet satelitore dhe fushata fluturuese treguan se ajsbergu kryesor tashmë po fillon të shkrihet”.

Loading...