Rajon-Botë

Aksion i madh policor që nga orët e mëngjesit

aksion

Policia turke zbaton aksion për arrestimin e 115 persona të dyshuar për lidhshmëri me organizatën e predikuesit islamik Fetulla Gylen, të cilin Ankaraja e akuzon për organizim të tentimit për grusht shtet vitin e kaluar.
Siç lajmërojnë mediat turke, aksionet për arrestimin kryhen në 15 rajone në Turqi. Personat janë akuzuar për financimin e organizatës terroriste, falsifikim të dokumenteve dhe veprave të tjera penale.
Nga tentimi për grusht shtet e deri më tani në Turqi janë arrestuar 50.000 persona, ndërsa 150.000 oficerë dhe nëpunës shtetëror ishin larguar nga puna.

To Top