Shkruan: Hasan Ganiu

Duke patur parasysh politikën në Maqedoni nga fillimet e hershme të pas luftës së 2001, zhvillet e fundit me emërimet si kryetari parlamentit dhe e fundit sot zyrtarizimi i gjuhës shqipe por edhe influenca e jashtme ndërkombëtare që po e gëzon lideri i bashkimit demokratik për integrim z. Ali Ahmeti.

Të gjitha shenjat po na shpien drejtë një presidenti shqiptar në Maqedoni.

E kush tjetër do të kishte nderin më të madh ta gëzonte këtë post pos kryekomndantit të UÇK- Sê z.Ali Ahmeti, vizionari i cili para 17 vitet parashikoi pikërisht këtë datë 14 mars të përkujtojë dhe nderojë të rënit për liri duke ua zyrtarizuar gjuhën shqipe.

Siç thotë një fjalë e urtë popullore: “Para fakteve edhe Zotat heshtin” është e vërtetë që Ali Ahmeti heshti dhe pensinoi shumë kryeministra në Maqedoni deri në diktatorin e fundit Gruevskin.

Drita në tunel po shihet Komandant Ali Ahmeti po vjen president i gjithë Maqedonisë. Ëndrra shekullore e shqiptarëve po bëhet realitet me 3 presidentë shqiptarë takoheni në Europë me Shqipërinë e Madhe/ Hasan Ganiu

Loading...