Ambasada e SHBA në Kosovë paralajmëron qytetarët e saj për një rrezik në rritje të një sulmi terrorist në Kosovë, veçanërisht gjatë festave të Pashkëve, transmeton gazeta Lajm.

Paralajmërimi thekson se ekstremistët vazhdojnë të përqëndrohen në vendet turistike, qendrat tregtare, bare, ndërtesa fetare dhe të tjerët, siç thonë ata, objektiva më të lehtë.

Amerikanët që vijnë në Kosovë apo tashmë janë të këshilluar të mos dalin në publik dhe të mos tërheqin vëmendjen, të ndryshojnë rrugën e dyfishimit për të mbetur pa u vënë re nga kriminelët dhe terroristët dhe kur ata janë në njoftim publik daljet emergjente dhe shërbimet e sigurisë.

Paralajmërimi u lëshua të mërkurën, dy ditë pas përshkallëzimit të situatës në Kosovë, kur drejtori serb i zyrës së KiM, Marko Gjuriç u arrestua në Mitrovic. Gjuriç u arrestua dhe më pas u dëbua në Beograd të hënën pasdite dhe gjatë operacionit, më shumë se 30 serbë u arrestua.

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç tha pas incidentit të Kosovës se terroristët e veshur me uniforma policore u përpoqën të tregojnë se mund të zënë pjesën veriore të Kosovës.

Tensionet vazhduan dhe kur përfaqësuesit e serbëve në Kosovë njoftuan planin për të formuar një komunitet të komunave serbe. Reagimi i parë i qeverisë së Kosovës ishte se komuniteti nuk do të kishte legjitimitet.
Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj ka thënë nё Facebook se nuk do të ketë ndarje në Kosovë dhe territore.
Ai shtoi se lista serbe duhet të kthehej në Parlament dhe të diskutonte tema të përbashkëta për të mirën e të gjithë qytetarëve.

Loading...