Gjatë bisedimeve të mbrëmshme (në mesnatë) ambasadorët ia kanë bërë me dije kryeministrit Gruevski, domosdoshmërinë për arritjen e përparimit të shpejtë lidhur me Marrëveshjen e Përzhinos, për dalje nga kriza e thellë politike, transmeton gazeta “Lajm”

“Erdhë për të shfaqur edhe njëherë qëndrimin tonë ndaj qeverisë. Nuk kemi ndonjë deklaratë të vecantë, sepse vetëm e shpalosëm porosinë urgjente për gjetjen e shpejtë të zgjidhjes lidhur me implementimin e Marrëveshjes e cila u firmosë nga 4 liderët”, tha ambasadori italian Ernesto Beleli, pas takimi.

Sipas ambasadorëve, me kërkesën e të cilëve u realizua takimi me Nikolla Gruevskin, deklarata e tyre përfundimtare e përbashkët, do të varet nga rrjedha e bisedimeve në takimin e katër liderëve.

Përvec ambasadorit italian Beleli në takimin me kryeministrin Nikolla GrGjermanisë, Francës dhe Britanisë së Madhe./Lajm