“Besojmë se është bërë përparim i madh në bisedime dhe shpresojmë se ky progres do të qëndrojë, por koha do të tregojë”, tha ambasadori amerikan në Greqi, Geoffrey Pyatt.

Pyatt ka mbajtur fjalim në një ngjarje në Selanik para studentëve të Universitetit Amerikan, ndërsa është pyetur edhe për negociatat mes Greqisë dhe Maqedonisë për çështjen e emrit.

Ai ka përsëritur se SHBA-të mbështesin vullnetin për gjetjen e një zgjidhje edhe nga Matteë Nimetz edhe nga kryeministrat dhe ministrat e jashtëm të të dy vendeve.

“Ne besojmë fuqishëm se është në interes të dy vendeve që të zgjidhjet kjo çështje, pas një kohe kaq të gjatë. Gjithashtu pranojmë se zgjidhje e qëndrueshme do të jetë ajo që do të pranohet nga qeveritë e dy vendeve”, ka thënë ambasadori amerikan Pyatt.

Loading...