Maqedoni

‘Anima Mundi’ kërkon urgjentisht të mbyllet stacioni ‘Vardarishte’

Anima-Mundi-logo-780x439

Shoqata për mbrojtjen e kafshëve ‘Anima Mundi’ kërkon urgjentisht të mbyllet stacioni ‘Vardarishte; dhe i jep pesë ditë afat Kryetarit Trajanovski për t’iu përgjigjur kësaj kërkese, përndryshe njoftojnë protesta masive.

‘Ne kërkojmë urgjentisht të ndërprehet kapja, dhe të gjithë tashmë të kthehen në vendin ku ata janë marrë për të mbijetuar, në vend që të përballen dhe vdesin në stacione! Çdo veteriner i ndërgjegjshëm menjëherë do të konfirmojë se në këto kushte, sterilizimi nuk mund të kryhet dhe është fatal për kafshët endacak që duhet më pas të kthehen në rrugë!’, shtojnë nga AM.

Ata nga atje shpjegojnë se qentë e ngrirë, të sëmurë, qentë e uritur, ngadalë vdesin; Qentë vdesin për shkak të mos kujdesit veterinar dhe neglizhencës, ku masovikisht eutanazina e kafshëve agresive të shëndetshme është realitet në Vardarishte.

To Top