Sipas zëdhënësit të Aleancës për Shqiptarët, Flakron Bexheti nuk ka datë për hapjen e negociatave për Maqedoninë dhe se LSDM-ja dhe BDI-ja po gënjen opinionin publik. Në një konferencë për shtyp, Bexheti tej përmend kushtet që ka vendosur BE-ja për çeljen e negociatave të cilat janë, reforma në drejtësi, lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, funksionimin e shteti ligjor dhe reforma në administratën publike. Sipas zëdhënësit të ASH-së, Bashkimi Evropian do të vendosi vetëm pas një viti për hapjen ose jo të negociatave me Maqedoninë.

Loading...