Ali Gashi nga Balinca e Malisheves dhe djali i tijë Burimi ishin Ushtar të UÇK-së gjatë përjudhes së luftes,Alia dhe Burimi kishin lënë familjet e tyre në malet e Drenices për të ju bashkuar radheve të UÇK-së dhe duke marrë pjesë në shumë aksione në rrethin e Malisheves dhe Drenices, etja për liri dhe për Çlirimin e këtij vëndi e frymzon edhe burimin edhe pse në atë kohë ishte vëtem 19 vjeq por deshira ishte e madhe që ta veshte uniformen e UÇK-së dhe të ishte krahë i djathë i babait të tijë Aliut mosha e re nuk e pengonte qe të merrte pjesë në shumë beteja të pergjakshme ndaj forcave qetnike serbe deshira e tij dhe shum luftetarve tjerë ishte Çlirimi i Kosoves, shkruan Gazeta Lajm.

Por qfar ndodhi kur erdhi liria Alia dhe Burimi sotë nuk e gëzojnë statusin e VETERANIT anipse kanë bërë shumë ankesa sotë nuk i merr parasysh askush këtë nuk e kishte mënduar askush që luftetaret e lirisë të nënqmohen dhe te ju shkelen kontributet e tyre për lirin e këtij vëndi.

Gjaku i deshmorve dhe kontributi i veteranve të vertet do të bije mbi të gjithë ata qe kanë shkel mbi gjakun e tyre.

Loading...