Qenan Aliu

Edhe në vitin 2014 qeveria Vmro-Bdi ishte propozuese e 7 amandamenteve për ndryshimin e kushtetutës.Ata i kishin 2/3 si koalicion qeveritarë. Në këtë procedim nuk aritën të bindin tre a katër deputet të Bdi-së dhe e gjitha mbeti vetëm për të sjellë vendimin për shpallje.

Amandamentet mbetën në sirtarë. Asgjë nuk kishin të bëjnë këto propozim-amandamente për statusin e shqiptarëve , por thjesht për diçka teknike dhe kryesisht me dy amandamente për ta ligjësuar hajninë që bënë me ushtrimin e pushtetit .

Bdi-ja (Kyresia e saj) atëherë kishte dhënë pëlqimin për ato ndryshime por pa negocuar gjë për shetformësin dhe gjuhën shqipe. Pra ky subjekt politik PSE HESHTI ATËHERË HESHTËN EDHE TANI. Arsyet janë të njëjta. diagnostifikimi i heshtjes është KAPJA!

Loading...