Maqedoni

BESA e Gashit dënon kërcënimet ndaj gazetarëve

“Kërcënimet ndaj kryetarit të Shoqatës së Gazetarëve, Naser Selmani, i cili ditë më parë u kërcënua
nga banditët e degës së BDI-së nnga Çairi. Nisur nga kjo, Lëvizja BESA shpreh shqetësimet e saj ndaj
këtij akti të dhunshëm dhe qyqar të banditëve që tashmë një kohë të gjatë Çairi i njeh mirë.
Gjithë këtë rrëmujë dhe panik, që ata po tentojnë ta krijojnë personat e tillë, është edhe një tregues
se në Çair ende po vazhdon avazi i vjetër me veprime të njëjta dhe me personazhe të njëjta. Kur këtij
kërcënimi i vjen përkrahja edhe nga gazetari antishqiptar, maqedonasi Milenko Nedellkovski, mozaiku
bëhet edhe më i qartë – po vazhdon bashkëpunimi vëllazëror VMRO-BDI.
Lëvizja BESA dënon çfarëdo akti vandal që i bëhet medias së lirë, ndërsa veçmas shprehim shqetësim
kur kërcënohen gazetarët dhe gazetaria si profesion. Për ne gazetarët janë zëri i qytetarit dhe ky zë
nuk mund të heshtet nga banditët e BDI-së, aq më pak kur këtyre banditëve u bashkërenditen
persona antishqiptarë të njohur si Milenko.
Lëvizja BESA do të vazhdojë të jetë gardiane e fjalës së lirë pa asnjë kompromis“, – thuhet në
reagimin e Lëvizjes BESA, Afrimi Gashi, kryetar

To Top