Ministri për Punë të Jashtme të Republikës së Maqedonisë, Nikolla Dimitrov sot realizoi takim me Ministrin për Punë të Jashtëm të Mbretërisë së Hollandës, Stef Blok, njoftojnë nga MPJ ku shtojnë se ky është takimi i katërt bilateral i ministrave për punë të jashtëm për një periudhë prej 15 muajsh, çka tregon rritjen e intensitetit të dialogut politik në mes të dyja vendeve.

Në takim u shkëmbyen mendimet për situatën e brendshme politike në Maqedoni, agjendën e reformave për BE dhe NATO, bashkëpunimit rajonal, si dhe përgatitjet për referendumin më 30 shtator.

Dimitrov shprehu falënderim për ndihmën e vazhdueshme bilaterale dhe mbështetjen e Holandës për reformat në administratën publike dhe përafrimin drejt shtëpinë ligjvënëse evropiane, në fushën e realizimi të prioriteteve tona strategjike.

Ministri holandez e përshëndeti arritjet e vitit të kaluar në fushën e reformave për përafrimin e Republikës së Maqedonisë drejt BE-së dhe NATO-s, duke veçuar arritjen e marrëveshjes me Greqinë. Ministri Blok tha se rezultati i referendumit dhe arritja e rezultateve të dukshme të reformave në vend janë shumë i një rëndësie të madhe për përafrimin pa pengesa të Republikës së Maqedonisë drejt Bashkimit Evropian dhe faturimi ftesës për anëtarësim në NATO.

Loading...