Maqedoni

BPRM: Ulet norma kamatore e bonove të thesarit të Maqedonisë

Banka Popullore e Maqedonisë bën të ditur se do të ulet norma kamatore për bonot e thesarit për 0,25% pikë dhe do të jetë 3.5%, kurse oferta do të rritet nga 23 milionë denarë në 25 milionë denarë.

BPM-ja bën të ditur se ky hap vjen si reagim i politikave monetare është reflektim ndaj stabilizimit të mëtutjeshëm të pritjeve të subjekteve ekonomike dhe ndaj rritjes së likuiditetit strukturor të sektorit bankar.

BMPja gjithashtu njofton se në dhjetor ka ndërhyrë në blerjen e devizave dhe ka ndikim pozitiv në programin e rezervave devizore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top