Gafu Adili

Nuk ishin tre kushte, ishin vetem dy kushte per liberalizimin e vizave per qyteraret e Republikes se Kosoves:
1. Demarkimi i kufirit me Malin e Zi, kusht ky qe u plotesua me ratifikimin (lexo: faljen e tokes se Kosoves) nga 80 deputetet (kunder 20 te LVV-se) e Kuvendit te Republikes se Kosoves;
2. Lufta kunder krimit e Korrupsionit, kusht ky qe, permes skenarit te fundit Thaçi-Vuçiç (te pergaditur ne Bruksel dhe te zbatuar ne Mitrovice) u shty per ne “kalendat greke”.
Pra, sipas asaj logjikes se mbrapsht “Çdo çudi zgjat vetem tre dite!”, Hashim Thaçi me banden e tij (permes skenarit Thaçi-Vuçiç te pergaditur ne Bruksel dhe te zbatuar ne Mitrovice), duke e aktualizuar “Zajednicen” (lexo: Republiken Srpska ne Republiken e Kosoves),
“Me nje gure po i vrasin dy zogje!”, si vijon:
1. Qytetaret e Republikes se Kosoves, madje edhe LVV, e harruan faljen e tokes se Kosoves Malit te Zi,
2. Po e eliminojne, apo me mire te themi po e shtyjne per ne “kalendat geke” kushtin e dyte per liberalizimin e vizave, qe ishte dhe eshte lufta kunder krimit te organizuar dhe korrupsionit, dhe ate po e zevendesojne me “Zajednicen”, qe nuk ishte kusht i Bashkimit Evropian per liberalizmin e vizave per qytetaret e Republikes se Kosoves!
Nuk po e kuptoj se si kaq shpejt u harruan premtimet (lexo: mashtrimet) e politikaneve te Kosoves (pro faljes se tokes Malit te Zi, duke i perjashtuar ata te LVV-se), te cilet (me ze e figure) deklaronin (lexo: masjtronin) se,
“Sapo te ratifikohet demarkacioni i kufirit me Malin e Zi, BE do t’i liberalizoje vizat per qyetaret e Republikes se Kosoves”!
“O Tempora, O Mores”!
Turp!!!

Kerçove, 28 Mars 2018

Loading...