A Christmas tree is illuminated as the traditional Christmas market opens at the Old Town Square in Prague, Czech Republic, November 28, 2015. The humble Christmas tree has a rich history, from evergreen trees used to symbolise eternal life in Ancient Egypt to tree worship among pagan Europeans. The modern version has its origins in Germany, where the song "O Tannenbaum" is still a festive favourite. Today the traditional tree with lights and decorations appears in cities including Washington, Moscow and Beirut. Alternative constructions range from recycled rubbish in Mexico City to old window frames in Rakvere, Estonia. Whatever the shape or size, the message is the same: Merry Christmas. REUTERS/David W Cerny PICTURE 18 OF 28 - SEARCH "GLOBAL TREES" FOR ALL IMAGES

Prej tani Çekia, për folësit e gjuhës angleze do të jetë e njohur s’i Czechia, raporton Independent.

Për dallim prej shumicës së shteteve evropiane emrat e të cilëve përbëhen prej një fjale, Çekia në anglisht gjithmonë ka pasur “versionin e zgjatur”, gjegjësisht është quajtur Republika Çeke, transmeton gazeta Lajm.

Tani do jetë e njohur si Czechia për njerëzit nga vendet ku flitet anglisht, sipas Komitetit britanik për emërimin e termave gjeografik jashtë Britanisë.

Ky ndryshim u miratua në prill, por tani ka hyrë në përdorim, raporton Independent. Në gjermanisht do të jetë e njohur s’i Tschechien, dhe në frëngjisht si Tchequie.

Edhe pse vendi ende zyrtarisht quhet “Republika Çeke”, tani në mënyrë efektive ka një pseudonim zyrtarë./LAJM

Kështu do të tingëllojë emri i saj i ri.

Loading...