Fisi Bajramadili dhe Fisi Lena!

Gafurr Adili

Gjate viteve 1982-1984,
Kohe kjo kur, pas daljes nga burgu i vazhdoja studimet pauniversitare ne Zagreb, rrija shume me gjyshin tim Isain, i cili ne kete kohe ishe rreth 85 vjeç, dhe i cili shpesh me fliste per trungun e gjithe fisit tone Bajramadili.
Dhe, sa here une e pyesja se si eshte quajtur babai i Bajram Adilit, ai me pergjigjej: “Nuk e dij!”.
Dhe, kur une e pyesja se pse nuk e din, ai me pergjigjej:
Sepse, kete pergjigje: “Nuk e dij!”, edhe gjyshi im ma ka dhene mua.
Ne fshatin Aranjell te Kerçoves dy jane fiset me te medha, fisi Bajramadili dhe fisi Lena.
I pari i fisit Lena ka qene Kadri Lena.
Por, edhe tani kur i pyes pleqte e fisit Lena se si eshte quajtur babai i Kadri Lenes, edhe ata me thone:
“Nuk e dijme!”.
Megjithate, per me shume dhe per ta marre pergjigjen e ketyre pyetjeve, klikoni te linku dhe…..
P. S.
Ne kohen (para dy vitesh) kur ADN-ne e ka bere Unikkatili (Viktor Paloka), nipi im (djali motres se madhe) Florent Vejseli, i cili ndodhet ne SHBA dhe eshte shok me Unikatilin, ADN-ne ja ka bere vellaut tim Isait dhe edhe vellaut tim Isait i ka dale e njejta ADN po si e Unukkatilit.
Prandej, nga atehere (qe dy vite) Unikkatili (sa here me shkruan ne Imbox) me quan kusho me vlera, dhe edhe une e quaj kusho im i dashur.
Shqiptarisht,
Gafurr Adili.
https://gazetablic.com/unikkatil-ben-testin-e-adn-se-habitet-edhe-vete-nga-rezultati-foto/

Loading...