Deformimi kockor i gishtave të mëdha të këmbës mund të ndodhë për shkak të faktorëve të shumtë, të brendshëm e të jashtë. Veç gjenetikës, veshja e këpucëve të papërshtatshme, qëndrimi në këmbë për një kohë të gjatë janë disa nga arsyet që çojnë në krijimin e përkeqësimin e kockave të dala në këmbë. Megjithatë, gratë janë veçanërisht më të rrezikuara për shkak të këpucëve me taka që ushtrojnë presion dhe i japin këmbës një formë të panatyrshme. Sipas Klinikës Mayo kjo gungë mund të ndryshojë rendin e kockave të këmbës e ndonëse mund t’i nënshtroheni një ndërhyrjeje kirurgjikale, ekzistojnë disa metoda natyrale që trajtojnë këtë problem.

Akull.
Një nga trajtimet më të zakonshme për deformimet e kockave të vogla është akulli. ËebMD rekomandon mbështjelljen e akullit në një leckë të hollë dhe vendosjen e tij në kockën e deformuar për 10 deri në 20 minuta.Kjo gjë lehtëson enjtjen dhe dhimbjen.

Loading...