Zëdhënësi i BDI-së, në një deklaratë për Portalb.mk, i demanton shkrimet nëpër media se në mbledhjen e fundit të Kryesisë Qendrore të BDI-së është kritikuar puna e zëvendëskryeministrit për Zbatimin e Marrëveshjes së Ohrit, Hazbi Lika dhe ministrit të Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi dhe se është i mundshëm shkarkimi i të njëjtëve nga postet qeveritare, shkruan Portalb.mk.

“Nuk është e vërtetë fare. Nuk është biseduar dhe as kritikuar ndonjë nga ministrat, por është biseduar për realizimin e programit qeveritar dhe programeve komunale dhe mënyrat si mundet pushteti qendror t’u ndihmojë komunave në përmbushjen e detyrimeve ndaj qytetarëve. Në asnjë moment nuk janë hapur çështjet kadrovike”, tha Osmani për Portalb.mk.

Ai më tej shtoi se “BDI po diskuton për politikat e saja në 20 vitet e ardhshme dhe ky debat është unik në organizimet politike në Maqedoni”. Sipas tij, në BDI më shumë bisedohet për ide se sa për ngjarje, për projekte se sa emërime.