Emërimi i Xhezair Shaqirit, i njohur Komandant Hoxha si këshilltar në kabinetin e kryeministrit Zaev, ka shkaktuar reagime të shumta në opinion. Analisti politik Alajdin Demiri në emisionin “Top Tema”, tha se duke u nisur nga logjika e së cilës është emëruar komandant Hoxha si këshilltar qeveritar, pa arsimin e duhur është e njëjtë sikur Kryeministri Zaev të shkojë në burg dhe të gjej një shpërndarës droge dhe caktoi në krye të një institucioni përkatës
Ai shtoi se komandant Hoxha, para së gjithash nuk e ka nivelin e duhur arsimor , për të qenë kompetent për pozitën e këshilltarit të Qeverisë.
Demiri theksoi se Zoran Zaev nuk bëri kurfar reforme, siç premtoi gjatë zgjedhjeve. Ai beson se emërimi joadekuat i këshilltarëve më tepër është vendim politik se sa reformë.
Për pozicionin, as kualifikimi as statusi, as njohja e asaj që njerëzit vlerësojnë dhe mbivlerësojnë, ai nuk përgjigjet. Ai nuk përgjigjet. Unë nuk e di se çfarë Zaev mund të mësojnë nga ai, e as edhe institucionet çfarë mund të mësojnë nga ai, në lidhje me sigurinë dhe nuk e di se çfarë strategjie dhe çfarë strategu është në inteligjencën ushtarake.
Nëse bazohet në njohjen e një fshati dhe ka autoritet është një gjë tjetër. Kjo nuk është strategji. Është një marrëveshje fisnore diku, kreu di gjithçka dhe do të dëgjojë dhe ne kemi bërë një strategji.
Por problemi është më shumë te Kryeministri, për shkak se te të gjithë këshilltarët duket se ai nuk kërkon njerëz profesional, njerëz të vlefshme, nuk kërkon njerëz të cilët do ta ndihmonin, por kjo tregon se ai është peng i disa proceseve të mëparshme.
Ata janë të një kohe kur Zaev ishte në opozitë dhe kur shkonte nëpër familjet shqiptare dukej sikur bënte diçka. Kur ecte në Kumanovë përqafohej me shqiptarët, ndërsa kur erdhi në Shipkovicë filloi tua pastroj edhe oborret e kështu me radhë.
Kur ai shpalli projektin shteti i barabartë për të gjithë , si retorikë tingullonte shkëlqyeshëm , megjithatë kur vjen pjesa e përmushjes së premtimeve . dhe pjesa e zbatimit tani shkon keq
Nuk është përmbushje premtimi, emërimi i Hoxhës apo Talat Xhaferit si Kryetar i Parlamentit, por këto janë procese politike, tha Demiri.

Loading...