A do të ndodhë në Ballkan në pesë vitet e ardhshme luftë, apo marrëveshje historike shqiptaro-serbe? Këtë dilemë e parashtron analisti kosovar Fadil Lepaja, në kolumnën e tij të fundit dërguar në “Lajm”.

“Teoritë e konspiracionit , parashikojnë edhe një luftë të re, ballkanike, më së largu deri në vitin 2018, e cila ndërlidhet me shpërbërjen e Evropës, ringjalljen serbe, dhe me rikthimin e “ariut rus” në Ballkan, e cila për ata duket krejtësisht e besueshme pas ri-konsolidimit ushtarak dhe politik në Siri. Pra, ëndrra mesjetare serbe ka për personazh Putinin!”, shkruan Lepaja duke komentuar teoritë kryesisht sllave të konspiracionit.

Loading...