Kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski tha sot se nuk ka persona fantazmë në listën e zgjedhore, e cila sipas tij është një kategori dinamike dhe nuk në mënyrë ideale kurrë nuk do të jetë e pastër, sepse lista përfshin njerëz që ndryshojnë çdo ditë.

“Ju siguroj se nuk ka persona fantazmë në listën e zgjedhore. Ishte një terminologji e përdorur në vitet e fundit, ndoshta për arsye të tjera. Nuk ka persona të tillë në listën zgjedhore, ka situata”, thotë Derkoski.

Ai theksoi se ka shumë shembuj dhe atë në të njëjtën lagje, në një numër ku kam më shumë shtëpi dhe këto janë kryesisht vendbanime ku ka ndërtime ilegale që ende nuk kanë të rregulluar statusin e një objekti ligjor.

Situata në listën zgjedhore, thotë ai, lidhet me numrin e shtetasve. Sipas tij, Republika e Maqedonisë ka dhënë rreth 2.460.000 shtetësi dhe kur të tërhiqet numri i të miturve, atëherë numri aktual në listën zgjedhor është faktik, tha Derkoski.

Kryetari i KSHZ-së gjithashtu informoi për takimin e sotëm që anëtarët kishin me kryeministrin Zoran Zaev, në të cilin u konstatua se bashkëpunimi në mes të Qeverisë dhe KSHZ-së duhet të zhvillohet në drejtim të krijimit të kushteve për pajisjen teknike dhe gjërat të tjera të nevojshme për organizimin e një referendumi të drejtë. /Telegrafi/

Loading...