Kosovë-Shqipëri

Drenicë 1998: Thika e ngulur mbi posterin e Ibrahim Rugovës (Foto)

drenic

Në këtë fotografi shihet një person nga Prekazi i Drenicës. Ai kishte ngulur thikën në një poster të ish-presidentit tashmë të ndjerë Ibrahim Rugova. Fotoja është realizuar në shtëpinë e këtij personi në Prekaz, më 14 mars 1998.

Fotografia në fjalë tregon urrejtjen e madhe që kishin disa kosovarë ndaj Ibrahim Rugovës, para dhe gjatë luftës, shkruan FM Images.

Por kjo kishte ndryshuar më pas, duke u bërë Rugova figurë kryesore e Kosovës së pasluftës.

Megjithatë, edhe pse në gjithë vendin kishte arritur të gëzonte përkrahjes, në rajonin e Drenicës asnjëherë nuk arriti të ndryshojë mendimin për të, dhe kjo besohet të ketë qenë arsyeja se pse Ibrahim Rugova asnjëherë nuk vizitoi këtë pjesë të Kosovës.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top