Rajon-Botë

Dush i ftohtë për Putinin, humb zgjedhjet në Moskë

PutinVladimir

 

Koalicioni i partive opozitare liberale ka shënuar triumf të papritur në zgjedhjet lokale dhe rajonale në kryeqytetin rus.

Koalicioni ka fituar në shumicën e njësive zgjedhore në mes të Moskës, duke përfshi edhe atë ku ka votuar presidenti rus, Vlladimir Putin.

Edhe pse partia e Putinit “Rusia e Bashkuar” që dominon Rusinë tani 17 vite, ka fituar shumicën e vendeve në zgjedhjet e së dielës, suksesi i opozitës në metropolin ruse nuk mund të mos vërehet, aq më tepër kur opozita ka shënuar fitore edhe në lagjen Gagarinski,  ku ka votuar Putini, transmeton Gazeta Lajm.

Në këtë lagje, koalicioni opozitar Demokratët e Bashkuar ka fituar të gjitha 12 vendet.

 

To Top