Më datë 01.04.2018, në ambientet e xhamisë ASR në qytetin e Ingolstadt të Gjermanisë, në të cilën si imam shërben një ndër lexuesit më të njohur të Kuranit në trojet shqiptare Xhelal ef.Kaloshi ,aty në prani të Hoxhës dhe një numri të xhematlinjëve, dy të rinjë gjerman përqafuan islamin duke shqiptuar shehadetin në mënyrë ceremoniale para të pranishmëve, këta dy të rinjë ishin Antoni i cili mori emrin Abdulaziz dhe Marwini i cili gjithashtu ndërroj emrin në Abdulkerim.

Ky rast dhe shumë raste tjera të ngjashme janë dëshmi se islami është fe e paqes tolerancës dhe mirëkuptimit.

Loading...