Partia ”E Majta”, sot ka kërkuar nga Gjykata e Apelit, që të pranojë ankesën e tyre dhe ta shfuqizojë burgimin shtëpiak, për anëtarët e kësaj partie, Zdravko Saveski dhe Vlladimir Kunovski.

Branimir Jovanoviq nga kjo parti thotë se vendimi për burg shtëpiak ëshët sjellë nën trysni të madhe ndaj kryetarit të Gjykatës themelore Shkupi 1. Ai thotë se kanë informacione që vendimi është i motivuar politikisht, me qëllim frikësimin e demonstruesve.