Historiani Shasivar Kabashi, studiues i Kohës së Re (periudhës së dytë shek. XIX) në Universitetin e Stambollit ka sjellur këto ditë dy foto të Sami Frashërit.

 Në to Samiu megjithëse paksa i shtyrë në moshë shihet pranë librave dhe tavolinës së tij.
s222-2
s111-1