Maqedoni

Ekspertët e huaj përfshihen në pastrimin e listës zgjedhore

Lëvizje në drejtim të pastrimit të listës zgjedhore. Një ekspert i Fondacionit Ndërkombëtar të Sistemeve Zgjedhore (IFES) tashmë ndodhet në Maqedoni dhe ka bashkëpunuar me katër ekspertët e zgjedhur nga partitë politike dhe anëtarët e KSHZ-së për hartimin e planit operativ për aktivitetet e kryqëzimit të të dhënave nga dhjetë institucione.

Ekspertët kanë vënë kontakt me të gjitha dhjetë Institucionet, të dhënat e të cilëve do të kryqëzohen dhe verifikohen nga KSHZ-ja. Në kuadër të këtij plani, nga KSHZ-ja thanë se do të angazhohen tre grupe ekspertësh, dy vendas dhe një grup ekspertësh ndërkombëtar nga IFES.

Grupet do të punojnë në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri dhe në fund do të krahasojnë rezultatet e tyre. KSHZ-ja ditë më parë gjithashtu njoftoi se Fondacioni IFES do të sigurojë softuerin e nevojshëm për kryqëzimin e këtyre të dhënave.

Gjersa grupet e punës vazhdojnë bisedimet për të konsoliduar qëndrimet e tyre rreth metodologjisë së pastrimit të listës zgjedhore nga BDI thanë për Alsat se janë kundër kërkesës së LSDM-së për kontroll të plotë në terren sepse sipas tyre kjo metodë përveç që merr shumë kohë paraqet rrezik që qytetarët që jetojnë jashtë vendit të humbin të drejtën e tyre të votimit.

Javë më parë, VMRO-DPMNE-ja dhe BDI-ja pranuan të plotë metodologjinë e propozuar nga KSHZ-ja për pastrimin e listës zgjedhore dhe më vonë atyre ju bashkua edhe PDSH-ja ndërkaq LSDM-ja nuk heq dorë nga kontrolli i plotë në terren. Alsat-M, Fatlume Dervishi

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top