Erdogan deklaroi se atyre që gjejnë arsye shumë qesharake dhe nuk mbajnë premtimet që i kanë dhënë vendit të tij, do t’u argumentojë se ata janë dështakët më të mëdhenj.

“Atyre [amerikanëve] që përmes arsyeve shumë qesharake nuk përmbushin premtimet e tyre që i kanë dhënë vendit tonë, atyre që përmes arsyeve shumë qesharake përpiqen të vendosin sanksione, do t’u argumentojmë se ata janë dështakët më të mëdhenj.

Duke folur për ekonominë, Erdoğan tha se Turqia vazhdon të ketë investime dhe të zgjerojë ekonominë e saj.

“Sulmet spekulative ndaj ekonomisë kohët e fundit nuk ndryshojnë faktin se ne jemi vendi i 13-të më i madh në botë në aspektin paritetit të fuqisë blerëse dhe renditet e 17-ta në aspektin e të ardhurave kombëtare”, shtoi presidenti i Turqisë.