Rexhep Taip Erdogan, do te jete presidenti i parë turk, që do të vizitojë Greqinë pas 65 vitesh. Lajmin e ka konfirmuar zëvendës kryeministri i Turqisë, Hakan Çavushollu, i cili ka lajmëruar se vizita do të realizohet gjatë ditëve në vijim.

Turqia dhe Greqia kanë tre projekte konkrete për të realizuar, lidhur me tregtinë, ndërtimin e një hekurudhe të shpejtë Stamboll – Selanik dhe ndërtimi i urës në dy portet doganore.

Pas tensioneve që Turqia dhe Greqia kanë pasur vazhdimisht me njëra-tjetrën, Çavuşoglu, u shpreh se “nuk mund ta ndryshojmë të vërtetën se Greqia dhe Turqia janë fqinj”.

Loading...