Opinione

Faleminderit Helmut Kohl

kol

Në politikën e ultima ratios në Bosnje dhe Hercegovinë në verën e vitit 1995 dhe në atë në Kosovë katër vite me vonë, roli i Helmut Kolit ishte thuajse vendimtar. Ndonëse ai, pas pranimit të Kroacisë dhe të Sllovenisë, dukej i kënaqur e me këtë paksa edhe “më i përmbajtur”, megjithatë, de fakton siguroi dy rrethana që do të krijojnë kushtet për ndërhyrjen ushtarake të NATO-s në Kosovë

Nga JUSUF BUXHOVI

To Top