Autoritetet italiane janë në kërkim për pesë  persona, për të cilët dyshojnë se kanë planifikuar sulme mbi ndërtesa të rëndësishme në vend, pasi për këtë mori njoftim zyrtar nga një informatë nga Byroja Federale e Hetimeve (FBI) e SHBA-së.

Ministri i Brendshëm italian, Paulo Giannini tha se ndër objektivat e sulmit janë Katedralja e Shën Pjetrit dhe Scala e Milanit.

Shtet islamik që prej vitit të kaluar në revistën e saj në anglisht “Dabik” në kopertinën, botoi fotografinë e sheshit të Shën Pjetrit në Vatikan që valon flamurin i zi i ISIS-it.

Loading...