Studimi tregon se “Femrat gjatë tajnimit humbin më shumë yndyrëra, që mund të jetë një avantazh në ushtrimet afatgjate ose në operacione”. Gjithashtu thuhet se, femrat më shpejtë shërohen, transmeton gazeta Lajm.

Hulumtimi ka përfshirë 23 meshkuj dhe 12 femra ushtarake nga forcat speciale të armatosura në Norvegji, të cilat ishin të ndjeshme gjatë përpjekjeve fizike dhe sipas një zbulimi është se meshkujt humbin 2.7% në kilogram, ndërsa femrat humbin vetëm yndyrëra.

Megjithatë , siç pritet, jo të gjithë janë te impresionuar nga rezultatet.
Koloneli Haralld Hojbak, i cili ka thëne se femrat dobësojnë aftësinë luftarake të Norvegjisë dhe i hedh poshtë këto zbulime shkencore.

“Sa është e rëndësishme shërimi i shpejt i një femrës, nëse ajo ka aftësi fizike dhe kapacitet”, pyeti koloneli .
Numri i femrave në ushtrinë norvegjeze vazhdimisht rritet, pas vendimit për shërbim të detyrueshëm të femrave në ushtri.

Loading...