Me filmin dokumentar “Luaje lojën tënde”, në Kinotekën e Maqedonisë sonte do të hapet Festivali i filmit “Liri dhe dashuri” kushtuar përvjetorit të revolucionit hungarez (1956).

Në festival do të shfaqen disa filma historik, mes të cilëve edhe “Djali i Saulit”, i cili vitin e kaluar e fitori Oskarin për filmi nga sfera joanglisht folëse.

Në ditën e parë të festivalit temë do të jetë revolucioni, por edhe refugjatët, të cilët kanë qenë të stacionuar në Maqedoni, në Krushevë, dhe do të shfaqet filmi “Hungarezët e Krushevës”. Ditën e dytë, siç është paralajmëruar, mysafir në Kinotekë do të jetë aktori i fanmshëm hungarez Shanador Çanji.

Gjatë destivalit “Liri dhe dashuri” do të vendoset edhe ekspozita për ngjarjet në vitit 1956.