2016-ta ka nisur me një çmim të madh për shkrimtarin Ismail Kadare, ndonëse prej vitesh ai po vuan mosmarrjen e Nobelit të fortdëshiruar.

Mediat franceze informojnë se Kadare është dekoruar me titullin “Komandant i Legjonit të Nderit” nga shteti francez.

Dhe ky konsderohet si çmimi i dytë i madh që merr Kadare pas atij të pak viteve më parë në Spanjë, “Princi i Asturias”.

Por sërish Nobeli në letërsi do ishte ai që Kadare do preferonte më tepër siç dhe e pret prej vitesh.

Loading...