Po ka një fshat të quajtur “Fucking” në Austrinë e Sipërme dhe është me të vërtetë e shkruar ashtu, germë pas germe. Ndoshta ju e mendoni si shaka, por është e vërtetë dhe mjafton ta kërkoni në “Google Earth” për ta vërtetuar. Nëse e pyesni veten pse ky emër është i çuditshëm, mjafton ta përshtatni në shqip dhe del “Q*rje”.
Historia e këtij emri daton që prej vitit 1070. Prapashtesa “ing” i referohet “komunitetit” ose “njerëzve” nga fisnikët bavarezë që emigronin në Austri të cilët quheshin “Focko”. Në fshat jetojnë rreth 100 banorë dhe atyre u duhet të përballen me pyetjet e shumta që u bëjnë turistët e befasuar nga emri. KLIKONI me poshte per t’i pare fotot interesante:

40 minutes north of Salzburg is my favorite town in Austria!
40 minutes north of Salzburg is my favorite town in Austria!

111_111-1024x768

Color image of the traffic sign at the entrance in the village of Fucking, Austria. Actual shot, no added text.
Color image of the traffic sign at the entrance in the village of Fucking, Austria. Actual shot, no added text.

DSC06729

FuckingAustriagirlsign

VcFwq5Q

Loading...