Opinione

Gabim profesor, statusi i shqiptarëve të diskriminuar, nuk zgjidhet me integrim në BE dhe NATO. ja shembujt konkret

 

I nderuar profesor, sikur te mos kishit fol, ose të mos ishit prononcuar, do te mendojs se kjo deklaratë e juaja është truk i ndonjë portali ose media, për LIKE, rrjedhimisht s’do ta kisha besuar asnjëherë se ka dal nga goja Juaj

FEJZI HAJDARI

Ju betohem se me ka cmend një ‘dr.prof.’ kur e kam degjuar te deklarojë, se: “Problemet e shqiptareve ne Maqedoni, do te zgjidhen me integrimi e Maqedonisë në NATO dhe BE”.
I nderuar profesor, sikur te mos kishit fol, ose të mos ishit prononcuar, do te mendojs se kjo deklaratë e juaja është truk i ndonjë portali ose media, për LIKE, rrjedhimisht s’do ta kisha besuar asnjëherë se ka dal nga goja Juaj.
Pasi të integrohet Maqedonia në ato dy mekanizma ndërkombëtarë me relevancë (BE dhe NATO), s’do të kishte më luftë politike për të drejtat e njeriut, sic bëjnë sot shqiptarët, cdo mandat qeveritar – Do ta avancojmë statusin e shqiptarëve. Na iku jeta duke ju besuar politikanëve impotentë! Dmth nëse futemi me këtë status juridiko-kushtetues të diskriminuar skajshmërisht, sic jemi tani ne shqiptarët, atje më askush nuk përfill kërkesa qesharake të shqiparëve tani rreth 30 vjet – luftë për avancimin e të drejtave të shqiptarëve!
Që ta kuptoni më mirë, do t’ju sjelli disa shembuj konkret:
Turqët që jëtojnë në Greqi dhe Bullgari (por edhe pakica shqiptare atje), shtete këto që janë anëtarë te NATO-ë dhe BE-së, akoma e kanë po atë status të diskrimiuar, që e kishn edhe para se të integroheshin këto dy shtete, në NATO dhe BE.
Ja edhe një shembull, se nuk zgjidhet statusi juridiko-kushtetues i shqiptarëve, me integrim në BE dhe NATO:
Hungarezët që janë afër 2 milionë ne Rumuni, akoma e kanë statusin kushtetues të diskriminuar, sic e kanë patur edhe para integrimit të Rumunisë në NATO e BE.
Prandaj vlerësimet dhe deklarimet e Juaja, pavarësisht respektit që kam për titujt shkencor, i quaj të gabuar!
Rrjedhimisht deklarimet e këtij lloji, unë personalisht i vlerësojë, si përpjekje për t’i shfajësuar politikanët për mosdijen, injorancë
dhe moskryerjen e obligimeve të tyre ndaj qytetarëve shqiptarë në Maqedoi.
Nuk dua akoma të mendojë se ky është servilizëm i skajshëm?!.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top