Shtyrja e publikimit të raportit ka pasoja afatgjate për shtetet e Evropës Juglindore, shkruan gazeta austriake “Standard”, duke treguar në situatën në Maqedoni ku janë shkelur gjitha afatet për përmbushjen e marrëveshjes së Përzhinos.

“Qeveria maqedonase e kryeministrit Nikolla Gruevski si duket nuk kujdeset për mendimin e BE-së, pasi ky shtet ka rol të rëndësishëm në krizën e refugjatëve. Ndërmjetësi Piter Van Houtte ka rekomanduar se marrëveshja me Maqedoninë do mund të ishte ‘e vdekur’ dhe vendi të izolohet si Bjellorusia. Mediat të afërta me qeverinë maqedonase e akuzuan për korrupsion si dhe ajo se mbron qëndrimet e opozitës”, shkruan gazeta “Standard”.

Loading...