Gjermania po mendon nëse sirianët që janë dënuar për krime në ekonominë më të madhe evropiane dhe ata që konsiderohen të rrezikshme të dëbojë në vendin e tyre.

“Është analizuar me kujdes në ministrinë tonë,” tha ministri i Brendshëm, Horst Seehofer për gazetën Redaktions Netzwerk Deutschland (Rnd), përcjell albifo.ch.

Dhjetëra mijëra sirianë kanë kërkuar azil në Gjermani, me fluksin më të madh në vitin 2015. Ndalimi për dëbimin në Siri është krijuar për shkak se ka një luftë të furishme, por kufizimi zgjat deri në fund të vitit.

Gjermania do të duhet të marrë në shqyrtim nëse do të zgjasë ndalimin dhe vlerësimi i Ministrisë së Jashtme për gjendjen në Siri do të ishte vendimtare për vendimin.

Por disa krime të profilit të lartë të emigrantëve kanë përkeqësuar disponimin e publikut në Gjermani për shkak të ministrave të brendshëm të disa shteteve gjermane për të avokuar dëbimin e azilkërkuesve të cilët kanë qenë të dënuar.

Berlini nënshkroi një marrëveshje të debatueshme me Kabulin në vitin 2016 për t’u kthyer afganët që nuk kanë marrë azil, ndonëse Afganistani mbetet i zhytur në dhunë.

Lajmi vjen kur krimet e profilit të lartë të kryera nga azilkërkuesit dhe refugjatët në Gjermani shkaktuan protesta në vend.

Loading...