Histori

“Gjurmë Shqiptare”: Të (mos) jesh shqiptar në Manastir (Video)

Historia e jashtëzakonshme e qytetit të Manastirit sot në Maqedoni. Si humbën shqiptarët, si u larguan dhe u asimiluan, çfarë ndodh sot në qytetin e alfabetit?

Shqiptarë të asimiluar pranojnë për herë të parë në këtë dokumentar, të realizuar nga Top Channel, identitetin e tyre të vërtetë, të tjerë ende kanë frikë.

Ndiqni sesi shumë shqiptarë përpiqen të zgjohen nga asimilimi dhe sesi shumë të tjerë kanë humbur për shkak të presionit dhe dhunës. Ja sesi shumë të tjerë kanë ende frikë të thonë se janë shqiptarë.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top