Ishulli i madh i Grenlandës, i cili është i mbuluar 80% në akull, është duke u shkrirë me shpejtësi si pasojë e ngrohjes globale.
Një video e shkurtër e postuar nga Al Jazeera shpjegon shkrirjen e akullit atje:

Më shumë se një trilionë ton të akullit janë zhdukur nga Grenlanda në vetëm katër vite. Humbja e akullit mes viteve 2011 dhe 2014 i bëri nivelet globale të deteve të rriten për gati një milimetër cdo vit.

Kjo i bie gati dyfishi i akullit të humbur mesatarisht gjatë dy dekadave të më parshëm.

Shtresa e akullit të Grenlandës është shtresa e dytë më e madhe në botë.

Nëse e tera shkrihet, atëherë nivelet globale të deteve do të rriteshin 6.096 metra.

 

Arctic Ice Melting Faster

Greenland is melting. More than one trillion tons of ice have disappeared in just four years.

Gepostet von AJ+ am Mittwoch, 13. Juli 2016