Maqedoni

Harta e pasurisë në Evropë, Maqedonia ndër shtetet më të varfëra

pasuria-vendet-780x439

Është publikuar një hartë e pasurisë së shteteve të kontinentit të Evropës, bazuar në një raport ndërkombëtar të bankës zvicerane ”Credit Suisse”, e cila merret me mbledhjen e vlerës së financave dhe pronës duke i kundërvënë me borxhet e shteteve.

Megjithatë, disa të dhëna nuk janë të plota për të gjithë vendet e BE-së. Për disa vende përdoren të dhënat nga hyrje-daljet financiare të amvisërive, e për disa vende tjera përdoren të dhëna në qarkullimin financiar.

Nga ish-shtetet e Jugosllavisë, më e pasur është Sllovenia, pastaj Kroacia, Maqdonia, Serbia.

Si shtete më të pasura të Evropës konsiderohen Islandsa, pastaj Zvicra, Luksemburgu, etj. Më të varfëra janë Ukraina dhe Bjellorusia.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top