Ditën e hënë, prokurori i Gjykatës Supreme në Athinë urdhëroi hetim paraprak për raportin e ankesave të ish-ministrit të jashtëm Nikos Kotzias për shpifje dhe për përhapjen e lajmeve të rreme.

Sakaq, në mënyrë të veçantë prokurori i Gjykatës Supreme urdhëron një hetim i cili e udhëzoi për të hetuar kundër korrupsionit dhe se çfarë thotë ish-ministri i jashtëm në raportin e ankesës.

Sipas medias greke, Nikos Kotzias, akuzohet se ka nxjerrë sekretin shtetëror me deklaratën e tij se ‘Greqia do të zgjerohej me 12 milje detare’, dhe si pasojë ka ekspozuar vendin. Këto media japin edhe detaje. Me urdhër të Prokurorit të Gjykatës Supreme, do të kryhet një hetim nga Prokurori Anti-Korrupsion për deklaratat e ish-ministrit.

Loading...