Tigri i Bengalit Aasha është një tjetër shembull i kafshës së abuzuar nga cirku. Por për fat të mirë, ajo përfundoi siç është më së miri, falë një organizate të kafshëve që i dha asaj pikërisht atë që i nevojitej.

Lexoni historinë e saj të mrekullueshme më poshtë.
Aasha u shpëtua nga një cirk udhëtues në vitin 2011. Ajo ishte nëntë muajshe në atë kohë dhe kishte jetuar gjithë jetën e saj në një kafaz me një tigër veçanërisht të egër, transmeton lajmi.net.

Leshi i saj po hiqej dhe lëkura e saj ishte e infektuar keq. Ajo peshonte vetëm sa një tre muajshe.

Aasha u dorëzua në In-Sync Exotics , një organizatë që kujdeset kafshët e egra.

“Çdo ditë, dy herë në ditë, unë do të shkoj dhe do të jepja medikamente Aasha dhe do të kaloj kohë me të,” tha Vipy Keahey i In-Sync Exotics për The Dodo .

Çdo ditë, Vicky duhej t’i jepte Aashës një dush të posaçëm mjekësor. Megjithatë, tigri i ri nuk e donte sidomos këtë gjë, dhe Vicky duhej ta ndjekte atë rreth kafazit të saj dhe ta detyronte atë në futej në banjë.

Pas tetë javëve të trajtimit, leshi i Aashës filloi të rritet përsëri. Dhe ngadalë por me siguri, ajo gjithashtu filloi të vlerësonte banjot e saj të përditshme. Edhe kur trajtimet e Aashës kishin përfunduar dhe ajo nuk u nevojitej më shumë banjot, Vicky vazhdonte të bënte banjot për të, kështu që tigri mund të luante në ujë dhe të kishte një kohë të mirë.

Me kalimin e kohës, Aasha u rrit dhe u bë shumë më e shëndetshme. Pas një kohe, ajo u bë shumë e madhe për Vicky për t’u ulur me të në kafaz, kështu që ajo vazhdoi të luante me Aasha përmes kafazit.

Pas tetë muajsh, Aasha ishte shëruar dhe ishte koha për të parë se si do të reagonte ndaj tigrave të tjerë.

Kujdestarët e Aashës vendosën ta paraqisnin atë tek një mashkull. Ata vendosën kafazet e tyre pranë njëri-tjetrit në mënyrë që ata të mund të afroheshin dhe mashkulli menjëherë ra në dashuri.

Megjithëse Smuggler ishte tre herë më i madh se Aasha, stafi mund të shihte se dy tigrat u bashkuan mirë, kështu që ata i vendosën së bashku për vizita të mbikëqyrura. Aasha nuk mund të kishte qenë më i lumtur.

Pas disa takimeve të mbikqyrur, të dy tigrat ishin gati të lëviznin së bashku përherë.

Tani janë pesë vjet që kur Aasha dhe tigri i madh u bënë çifti, dhe ata janë ende të pandashëm. Aasha tani është një tigër i shëndetshëm dhe i gjallë. Dhe ajo pëlqen të notojë! /Lajmi.net/

Loading...