Në konventën partiake të PDSH-së në Çair, ku kjo parti filloi fushatën “Pro” referendumit, ish deputeti Orhan Ibrahimi ka sqaruar domethënien e motos “Një hap Para”. Ai theksoi se kjo moto përputhet me vizionet dhe qëndrimet e PDSH-së si parti, që gjithmonë kanë qenë një hap para.