Paraqitja e Albin Kurtit në foltoren e manifestimit të sotëm duket se ka hidhëruar tej mase Ramush Haradinaj prandaj në protestat për lirimin e Kurtit nuk po merr pjesë as Ramush Haradinaj e as aktivistët e AAK-së.

Kur Albin Kurti doli në foltore, Ramush Haradinaj duket se u ndje jo vetëm i befasuar por edhe „i tradhëtuar“. Në takimin e fundit mes liderëve opozitarë, të tre liderët Visar Ymeri, Ramush Haradinaj e Fatmir Limaj ishin marrë vesh që në manifestimin e sotëm të mos merrte pjesë Albin Kurti e madje as që të merrte fjalën. Krejt kjo ishte bërë me insistimin e Ramush Haradinajt dhe me qëllim që të mos provokohej situate dhe me qëllim që ky manifestim të kalonte krejt paqësor. Por gjërat ndryshuan kur Albin Kurti u shfaq në manifestim dhe kur ai mori fjalën.

Sipas burimeve të mediave brenda AAK-së thonë se Ramush Haradinaj është ndjerë I ofenduar e madje edhe “I tradhëtuar” nga Vetëvendosja prandaj as ai personalisht e as aktivistët e AAK-së përfshirë edhe ata të Nismës nuk u janë bashkuar aktivistëve të Vetëvendosjes në protestat në mbrojtje të Albin Kurtit.

Loading...