WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 12: A sign stand outside the U.S. State Department September 12, 2012 in Washington, DC. U.S. Ambassador to Libya J. Christopher Stevens and three other Americans were killed in an attack on the U.S. Consulate in Benghazi, Libya. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Departamenti Amerikan i Shtetit (DASH) ka shprehur falënderime për Maqedoninë, për përfshirjen e saj në veprimin e përbashkët të shumë shteteve, për largimin e diplomatëve rus, në mbështetje të Britanisë së Madhe.
Kjo valë largimesh erdhi pas helmimit të një spiuni të dyfishtë në Britani të Madhe, përcjell Telegrafi.

Një zyrtar i lartë i DASH-së ka folur me korrespondentin e agjencisë MIA dhe ka bërë të ditur se SHBA-të e kanë vlerësuar lartë solidaritetin e Maqedonisë në këtë aksion të përbashkët amerikano-evropian.

Ky zyrtar ka sqaruar se mirënjohje për Maqedoninë kanë treguar në shumë raste të takimeve të larta me aleatët e NATO-së.